Lumby og Stige Sogne undefined
 

Læsekreds

Kære læsere!

undefined

Den næste bog vi skal læse i litteraturkredsen er RAMPEN af journalist og forfatter Jesper Stein (udgivet i 2020).

Det er den bedste selvbiografi jeg har læst, så jeg håber I har lyst til endnu en god læseoplevelse, og vi sammen på vores Facebook-gruppe Lumby og Stige Kirker kan få en fin ”snak” om, relationen mellem forældre og børn, kan man tilgive forældre der har svigtet på alvorlig vis, og kan man som forældre undgå at svigte sine børn og andre vigtige temaer. 

Jesper Stein har med selvbiografien Rampen skrevet en hudløs, bevægende, barsk og personlig beretning om sine forældres skilsmisse og de konsekvenser, den havde.

Da Jesper Steins far, litteraten og gymnasielærer Finn Stein, forlader sin kone efter 29 års ægteskab, til fordel for en elev på 20 år, skaber det et kæmpe tomrum i familiens villa Rampen i Risskov. Ikke kun på de nu tomme boghylder, men i familiens og morens hjerte.

Alkoholmisbrug og svigt følger, og i forsøget på at nå sine forældre, erkende sin barndom og ungdom, skriver den nu ældre forfatter Jesper Stein stærkt og ærligt om de konsekvenser, farens forhold til en elev havde for familien.

Rampen er fortalt og sat i scene af den voksne forfatter, der gennem livet har gjort sig sine egne erfaringer med at svigte, blive skilt og drikke sig væk fra det smertefulde i livet.

Bogen kan læses som et forsøg på at forstå og forlige sig med fortiden med sin forældre og sig selv.

God læselyst og mange hilsner,

Mette Gabelgaard

 

Læseplan

Uge 11: Side 11-104

Uge 12: Side 104-218

Uge 13: Side 221-291

Uge 14: Side 292-335